Drie hennepkwekerijen geruimd


Drie hennepkwekerijen geruimd

Laatste update:
30-09-2015 | 16:54

Bergen op Zoom, Oud Gastel - Agenten van het hennepteam hebben woensdag 30 september drie hennepkwekerijen geruimd.

Bergen op Zoom:

In een woning aan de Herthoornstraat werd in twee ruimtes een hennepkwekerij gevonden met in totaal 237 hennepplanten. Er werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd verkregen.

In twee slaapkamers in een woning aan de Adriaan Poirterstraat werden 256 hennepplanten gekweekt. Ook bleek dat de elektriciteit voor de kwekerij illegaal werd afgetakt. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.





Oud Gastel:

In een bedrijf aan de Pietseweg werden in twee trailers een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de beide wagens was een complete mobiele hennepkwekerij ingericht met daarin respectievelijk 202 en 199 grote hennepplanten. De aanwezige verantwoordelijke van het bedrijf werd
aangehouden en is verhoord. Ook hier bleek de energiemeter ten behoeve van de hennepkwekerij te zijn gemanipuleerd.

Straatwaarde

Alle panden waarbij illegaal elektriciteit werd afgenomen zijn afgesloten van het energienetwerk. De eigenaar en/of verantwoordelijken van de woningen waar niemand werd aangetroffen worden op een later moment in de gelegenheid gesteld om een verklaring af te leggen.



Alle verdachten moeten zich op moment voor de rechter verantwoorden. Met deze hennepruimactie werd naast de tientallen duizenden euro's aan kweekmaterialen, een hoeveelheid hennep met een geschatte straatwaarde van 100.000 euro in beslaggenomen en op last van het Openbaar
Ministerie vernietigd.