30 september: clinic rolstoelbadminton in Nieuw Vennep

geplaatst op 21 augustus 2015

Op 30 september om 20.00 uur zal er bij badmintonvereniging Nieuw Vennep een rolstoelbadminton-clinic worden georganiseerd. De clinic wordt verzorgd door bondscoach Aangepast Badminton Annie van Daal. De clinic is bedoeld om mensen kennis te laten maken met deze sport en om te inventariseren of er in de regio voldoende interesse is in rolstoelbadminton. Meld je nu aan via de regiomedewerker aangepast sporten.

Het idee voor een clinic is ontstaan via Marion, woonachtig in Nieuw Vennep. Zij heeft rolstoelbadminton gespeeld bij Heliomare Wijk aan Zee, maar kwam er achter dat het hier in de regio niet mogelijk was. Op eigen initiatief heeft ze contact gezocht met Badmintonvereniging Nieuw Vennep, met de vraag of ze open stonden voor mensen in een rolstoel. Marion werd direct enthousiast ontvangen en kon mee doen met een "reguliere" groep.

Clinic rolstoelbadminton

Sportservice Haarlemmermeer, badmintonvereniging Nieuw Vennep en bondscoach Aangepast Badminton, Annie van Daal, hebben de handen ineengeslagen om een clinic rolstoelbadminton te organiseren. Op 30 september zal er een aantal rolstoelbadmintonners naar Nieuw Vennep komen. Onder leiding van Annie van Daal zullen zij een aantal zaken demonstreren, waaronder de warming-up, verschillende slagtechnieken en de mogelijkheden op badmintongebied. Daarna kunnen geinteresseerden zelf aan de slag en samen met de spelers de baan op. Ook kunnen mensen die niet rolstoelgebonden zijn plaatsnemen in een rolstoel om te ervaren hoe het is. Wanneer er voldoende animo is voor rolstoelbadminton, zal er gekeken worden of er gestart kan worden met een vaste rolstoelbadmintongroep.

Meer informatie en aanmelden

De clinic vindt plaats op woensdag 30 september om 20.00 uur in sporthal "De Estafette", Helsinkilaan 1 in Nieuw Vennep. De clinic is gratis en je kunt je opgeven via de regiomedewerker aangepast sporten Amstel & Meerlanden, Wout Werker, via wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl of via 023 - 557 59 37. Ook voor meer informatie over aangepast sporten of vragen over rolstoelbadminton, kunt u terecht bij de regiomedewerker.