HPB Today

Categorie : Overig

Datum : 30 september 2015

Tijdstip : 09:00 - 17:30 uur

Lokatie : LUMC Collegezaal 5

Organisator : Boerjhaave Nascholing

De ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van aandoeningen van lever, pancreas en galwegen gaan snel. Anderzijds is het soms ook goed om uw handelwijze uit de praktijk eens langs de meetlat van de evidence te leggen en waar nodig bij te schaven.

Omschrijving

Het doel van deze, vanuit de afdeling MDL in het LUMC georganiseerde, Boerhaave nascholing is om u in een dag weer te updaten op het gebied van HPB. Specialisten van verschillende centra zullen een bijdrage leveren. U kunt de inhoud van het programma beinvloeden door ons van tevoren vragen te mailen.

Doelstelling

Het leerdoel van deze dag is om een goed inzicht te krijgen in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van ziekten van de lever, het pancreas en de galwegen.

Op deze HPB-dag zullen we voornamelijk een klinische benadering toepassen waarbij de meest actuele stand van diagnostiek en behandeling aan bod komen van: cholestatische leverziekten/cholangiocarcinoom, pancreascysten en autoimmune (cholangio)pancreatitis, benigne en maligne levertumoren, complicaties en nieuwe inzichten van chronisch en acuut leverfalen.

Deze onderwerpen zullen we in vier sessies aan u presenteren met bondige presentaties en voldoende ruimte voor discussie en toetsen van de kennis. In de pauzes kunt u kennis maken met onze fibroscan voor non-invasieve meting van leverstijfheid/fibrose en kunt u onkraakbare galstenen verpulveren met onze elektrohydraulische lithotryptor.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor MDL-artsen, internisten, chirurgen, verpleegkundig specialisten en physician assistants en voor hen die voor deze specialismen in opleiding zijn.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing