Jaap de Graeff-lezing: "The life cycle of von Willebrand factor"

Categorie : lezing

Datum : 30 september 2015

Tijdstip : 18:00 - 20:00 uur

Lokatie : Professor Mulderzaal, gebouw 1, LUMC

Gastheer :

Organisator :

Omschrijving

18:00-19:00 Buffet (locatie: Galerie, gebouw 1)

19:00-20:00 Lezing door Evan Sadler "The life cycle of von Willebrand factor"

Professor J. Evan Sadler is hoofd van de divisie Hematologie van de afdeling Interne Geneeskunde aan de Washington University School of Medicine, St. Louis, Missouri. Hij is tevens professor biochemie en moleculaire biophysica.

Zijn onderzoeksbelangstelling ligt binnen het veld van de bloedstolling met nadruk op de ziekte van von Willebrand, ADAMTS13, serine proteases en enteropeptidases. Dr. Sadler behaalde zijn artsdiploma aan het Duke University Medical Center, waar hij ook promoveerde en vervolgens de opleiding interne geneeskunde begon. Hij voltooide zijn opleiding tot hematoloog aan de University of Washington in Seattle.

Dr. Sadler heeft vele onderscheidingen gekregen voor zijn bijdragen aan het onderzoek op het gebied van de hemostase, onder andere van de International Society for Thrombosis and Haemostasis en de American Society of Hematology. Hij is lid van de editorial board van diverse vooraanstaande internationale tijdschriften en lid van de council van diverse wetenschappelijke verenigingen.