D66 Tilburg - Thema-avond 'Religieuze wortels van het liberalisme'

PERSBERICHT D66 Tilburg

24-09-2015

Thema-avond: 'De religieuze wortels van het liberalisme'

D66 organiseert op woensdag 30 september een politiek café met als thema ‘De religieuze wortels van het liberalisme’. Voor deze bijeenkomst zijn twee prominente sprekers uitgenodigd: Dirk Verhofstadt en Bart Jan Spruyt.

Het politiek café vindt plaats in de Synagoge in Tilburg. Dit rijksmonument in het centrum van Tilburg vormt een passend decor voor een inspirerende avond. Tijdens het politiek café zullen Dirk Verhofstadt en Bart Jan Spruyt met elkaar en de zaal in debat gaan aan de hand van stellingen, met tussendoor bijdrages van twee columnisten uit Joodse en islamitische hoek, Hanneke Gelderblom en Yassmine el Ksaihi.

Het Politiek Café zal op woensdag 30 september van 19.00-21.00 plaatsvinden in de Liberale Synagoge van Tilburg, Willem II-straat 20, 5038 BG Tilburg. Toegang is gratis.

De sprekers zijn onder anderen, Dirk Verhofstadt: prominent liberaal denker en professor Media en Ethiek aan de Universiteit Gent. Verhofstadt schrijft en publiceert onder andere over het liberalisme, en de relatie tussen staat, maatschappij en religie. Verhofstadt zal in debat gaan met Bart Jan Spruyt: prominent conservatief denker. Oprichter van de Edmund Burke stichting en columnist voor Elsevier. Spruyt is daarnaast docent Kerkgeschiedenis aan de Vrije Universiteit.

Columnisten

Als columnisten zullen optreden: Hanneke Gelderblom, tussen 1986 en 1999 namens D66 lid van de Eerste Kamer, prominent lid van de Joodse gemeenschap in Nederland en lid van de werkgroep Levensbeschouwing & Religie van D66, zal vanuit een ‘liberaal joods’ perspectief op het thema van de avond in gaan. Yassmine el Ksaihi, namens D66 lid van de Bestuurscommissie in Amsterdam Noord en voormalig voorzitter van de Poldermoskee in Amsterdam en lid van de werkgroep Levensbeschouwing & Religie van D66, zal vanuit haar persoonlijke ervaring ingaan op het thema van de avond.

Zie ook: https://www.facebook.com/events/387364538136104/