Bladkorven in de gemeente

Over enkele weken plaatst Circulus-Berkel bladkorven op verschillende plaatsen in de gemeente. Daar kunt u het blad kwijt dat van de bomen valt. Afhankelijk van het aanbod worden de bladkorven leeggemaakt.

Het blad uit de bladkorven wordt opgehaald en naar enkele lokale bedrijven gebracht. Die gebruiken het als bemesting voor hun grond. Het blad wordt op de akkers uitgestrooid, waarna de grond wordt omgeploegd. Het is een nuttig hergebruik en scheelt bovendien stortkosten. Blad is daardoor dus niet langer een afvalproduct, maar een grondstof.

Goed gebruik van bladkorven

De bladkorven zijn alleen geschikt voor bladafval. Alleen dit afval kan namelijk worden verwerkt tot grondstof voor de bemesting van akkers. Gooit u geen ander afval in de korven, want dan moet de inhoud van de bladkorven eerst worden gezeefd voor het kan worden hergebruikt. Dat brengt extra werk en kosten met zich mee en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bladkorven weg voor de feestdagen

Circulus-Berkel haalt de bladkorven in de loop van de maand december op. Dit gebeurt voor de feestdagen, om te voorkomen dat er vuurwerk in de korven terechtkomt.

Helpt u mee?

Circulus-Berkel doet veel om in de herfst het gevallen blad zo snel mogelijk te verwijderen. Daarmee wil het bedrijf overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer, voorkomen. In de herfst zet Circulus-Berkel extra mensen in met veegmachines en bladblazers. Maar zij kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. Het is daarom fijn als u helpt om de bladeren in uw straat op te ruimen en deze in de bladkorven te doen. Ontdekt u schade aan een bladkorf, dan kunt u die melden bij Circulus Berkel via 0900 - 9552.