Avnet, Inc. maakt de acquisitie van Orchestra Service GmbH ter versterking van haar portfolio van geheugenoplossingen in de EMEA-regio bekend

Avnet, Inc. maakt de acquisitie van Orchestra Service GmbH ter versterking van haar portfolio van geheugenoplossingen in de EMEA-regio bekend

Phoenix, 30 september 2015:

Avnet, Inc. (NYSE:AVT) maakte vandaag de ondertekening bekend van een overeenkomst die de acquisitie van Orchestra Service GmbH (Orchestra), een Duitse gespecialiseerde IT-distributeur van innovatieve geheugenoplossingen en EMC-producten, inluidt. Het in Muenchen gevestigde bedrijf onderscheidt zich door een hoge storage-knowhow en ondersteunt zijn klanten bij de groei en het benutten van kansen in de huidige marktomgeving door middel van een strategische positionering voor cloud-computing, big data en information management. Onder voorbehoud van toestemming van de toezichthouder wordt gerekend op het afronden van de transactie binnen 30 dagen.

"Deze acquisitie opent voor Avnet en Orchestra nieuwe kansen door gebruik te maken van eenieders sterke punten en door een versnelde groei", aldus Graeme Watt, President, Avnet Technology Solutions EMEA. Samen zullen we in staat zijn om de unieke waardepropositie van Orchestra uit te breiden naar de totale EMEA-regio. Dit zou zonder de fusie zo niet mogelijk zijn geweest. Orchestra past uitstekend bij onze strategie van converged infrastructuuroplossingen en opent voor ons groeikansen voor het third platform en het internet of things. Deze acquisitie vormt bovendien een aanvulling op onze bestaande oplossingsportfolio in zowel Duitsland als de totale EMEA-regio."

Orchestra is opgericht in 1998 en is een toonaangevend value-added-distributiebedrijf in Duitsland met het accent op backup en recovery, archivering, hoge beschikbaarheid, replication en storage. In het kalenderjaar 2014 schreef Orchestra verkoopcijfers ter hoogte van ca. 95 miljoen US-dollars. Het bedrijf zal in de toekomst worden geintegreerd in de EMEA-business van Avnet Technology Solutions.

"Orchestra versterkt onze focus op toegevoegde waarde en oplossingen en draagt bij aan de groei van de omzet in een voor ons belangrijke markt", aldus Roman Rudolf, vice president van Avnet Central Region. Wij heten de uiterst competente medewerkers van Orchestra als experts op hun respectievelijke vakgebieden welkom in de Avnet-organisatie. Onze bedrijven vullen elkaar cultureel en strategisch uitstekend aan. Door de met deze acquisitie verbonden kansen zal het voor ons mogelijk zijn om het succes van onze partners in de hele regio te versnellen."

Verwacht wordt dat de acquisitie onmiddellijk bijdraagt aan het resultaat en voldoet aan het door Avnet verklaarde doel van 12,5% rentabiliteit.

About Avnet

From components to cloud and design to disposal, Avnet (NYSE:AVT), accelerates the success of customers who build, sell and use technology globally by providing them with a comprehensive portfolio of innovative products, services and solutions. Avnet is a Fortune 500 company with revenues of $27.9 billion for the fiscal year 2015. For more information, visit www.avnet.com or contact us at investorrelations@avnet.com. (AVT_IR)