Museum Meermanno zet met vernieuwde activiteitenzolder de deuren open voor gezinnen

P E R S B E R I C H T

Den Haag, 30 september 2015

Museum Meermanno zet met vernieuwde activiteitenzolder de deuren open voor gezinnen

De vernieuwde activiteitenzolder van Museum Meermanno wordt vandaag officieel geopend. Directeur Museum Meermanno Maartje de Haan: 'Met deze vernieuwde zolder gaat een langgekoesterde wens in vervulling om structureel een leuk en leerzaam programma aan te bieden voor het hele gezin. Zo komen we nog meer tegemoet aan de wensen van onze bezoekers'. De zolder bestaat uit een waar middeleeuwse schrijfatelier (scriptorium) en een sfeervolle drukkerij. Dit vormt de ideale setting voor vele activiteiten, workshops en educatieve programma’s. Zo kan men bijvoorbeeld leren kalligraferen met een echte ganzenveer of met losse loden letters zetten en afdrukken maken.

Optimale beleving

Schrijven met een ganzenveer, zelf een tekst ontwerpen en drukken met loden letters, papier scheppen en marmeren zijn slechts enkele van de activiteiten die op de zolder plaatsvinden. Ze zijn altijd geïnspireerd op de bijzondere collectie van Museum Meermanno, het museum van het boek. In deze digitale wereld is het nog leuker om te ervaren hoe het boek nou eigenlijk ontstaan is en er zelf mee aan de slag te gaan. De workshop ‘Schrijven als een monnik’ vindt iedere woensdagmiddag en in de weekenden plaats. Daarnaast organiseert het museum nog vele activiteiten voor kinderen én volwassenen.

Met dank aan

De verbouwing van de activiteitenzolder van Museum Meermanno kon worden gerealiseerd dankzij de genereuze bijdragen van Fonds1818, Stichting Boschhuysen, Stichting ’s Gravenhaags Ondersteuningsfonds Boekhandelaren en Uitgevers en het VSBfonds.

Alle informatie over actuele workshops, activiteiten en educatieve programma’s is te vinden op www.meermanno.nl.