Haanstra kondigt vertrek aan bij LTO Nederland

Jaap Haanstra, voorzitter van de vakgroep Akkerbouw LTO Nederland, zal in februari 2016 zijn functie neerleggen. Dat heeft Haanstra gisteren laten weten aan de leden van de vakgroep Akkerbouw LTO Nederland. Haanstra, akkerbouwer in Luttelgeest (Flevoland), is sinds 2007 landelijk voorzitter van de vakgroep LTO Akkerbouw (en lid van de federatieraad van LTO Nederland).

Met leiderschap en herkenbaarheid voor zijn achterban heeft hij in die periode de belangen van akkerbouwers behartigd. "De tijd is nu gekomen om afscheid te nemen", aldus Haanstra. "Dat brengt gemengde gevoelens met zich mee want ik doe dit werk met heel veel plezier en passie."

Begin 2016 zal Jaap Haanstra, na afloop van het winterprogramma met de gebruikelijke serie akkerbouwsectoravonden, zijn functies als LTO bestuurder neerleggen. "Ik wil graag nog een keer langs al die leden om met hen van gedachten te wisselen. Dat heeft mij altijd enorm geinspireerd." Tegen het eind van het winterprogramma zal ook bekend worden wie de positie als voorzitter van de vakgroep zal overnemen.

Jaap Haanstra is ruim dertig jaar actief geweest in de landbouworganisaties. Veel is tot stand gekomen in die periode, waarbij de verbinding met de akkerbouw-leden van de organisatie de rode draad is geweest. "Het is voor mij een groot voorrecht en hele eer geweest om de belangen van de akkerbouwers te mogen behartigen."

De vakgroep Akkerbouw van LTO Nederland zal `een gedreven bestuurder met visie en creativiteit gaan missen', aldus Adrie Bossers, vice-voorzitter van de vakgroep Akkerbouw . "We wisten dat dit moment een keer zou komen maar zijn toch enigszins verrast. Jaap Haanstra is landelijk gezien de onbetwiste leider van de akkerbouwers en we zullen hem gaan missen. Tegelijk respecteert de vakgroep zijn besluit. De vakgroep blijft zich inzetten voor de belangen van akkerbouwers."