Voornemen MER N35 Nijverdal-Wierden ter inzage

Voornemen MER N35 Nijverdal-Wierden ter inzage

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 30 september 2015- Laatste update: 30 september 2015 10:57 uur

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag de kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een milieueffectrapport (MER) voor de N35 tussen Nijverdal en Wierden gepubliceerd. Dit voornemen ligt van 1 oktober tot en met 28 oktober ter inzage.

Belanghebbenden kunnen dan hun zienswijze geven op dit voornemen. Rijkswaterstaat organiseert op 15 oktober 2015 een inloopbijeenkomst om vragen te beantwoorden.

Het wordt steeds drukker op de N35 tussen Nijverdal en Wierden. Om de doorstroming en verkeersveiligheid op en rond dit trace te verbeteren wil de minister dit deel van de N35 opwaarderen naar een autoweg met 2x2 rijstroken en een maximumsnelheid van 100 km/u. De publicatie van het voornemen betekent de afsluiting van de verkenningsfase en het begin van de planuitwerkingsfase, waarin naast een MER ook een ontwerptracebesluit (OTB) moet worden opgesteld. Het gekozen voorkeursalternatief wordt gedetailleerd uitgewerkt in een OTB.

Het voorkeursalternatief

In de verkenningsfase is een aantal oplossingsrichtingen verkend. Op basis van de opgestelde verkenning heeft de minister op 2 maart 2015, in nauw overleg met de provincie Overijssel, Regio Twente, de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten, gekozen voor de noordvariant. Bij deze variant wordt de N35 in noordelijke richting opgeschoven tussen Nijverdal en Wierden, dicht langs de zuidzijde van de spoorlijn Zwolle-Almelo. De nieuwe N35 wordt ontworpen met een 2x2-wegprofiel (twee rijbanen met elk twee rijstroken). De rijbanen worden gescheiden door een middenberm en om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren, worden de aansluitingen bij de Burgemeester Boersingel en Wierden-West ongelijkvloers uitgevoerd. Bij de planuitwerking wordt rekening gehouden met inpassing van de fietssnelweg F35. Tegelijkertijd met de aanpassing van de weg zal er ook een ecoduct worden aangelegd tussen het Notterveld en het Wierdenseveld.

Informatie en zienswijzeprocedure

Het voornemen staat op Platform Participatie. Belanghebbenden kunnen het voornemen en de brochure `N35 Nijverdal - Wierden; Van verkenning naar planuitwerking' van donderdag 1 oktober tot en met woensdag 28 oktober tijdens reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties:

* Gemeentehuis van de gemeente Hellendoorn, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal,

* Gemeentehuis van de gemeente Wierden, loket Bouwen en Wonen, Pouliestraat 3 in Wierden,

* Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6 in Den Haag.

Belanghebbenden kunnen van donderdag 1 oktober tot en met woensdag 28 oktober schriftelijk, mondeling of via internet reageren.

Inloopbijeenkomst

Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 15 oktober tussen 18.30 en 21.00 uur een inloopbijeenkomst bij Zalencentrum Het Anker, Wilheminastraat 28 in Wierden. Er is geen plenair programma. Belanghebbenden kunnen zelf bepalen op welk moment zij de bijeenkomst bezoeken. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Het is ook mogelijk om tijdens de bijeenkomst een zienswijze op het voornemen mondeling te geven. Een notulist is aanwezig om de zienswijze op te schrijven.

Kijk voor meer informatie ook op de projectpagina N35: planuitwerking Nijverdal - Wierden.