Meer aandacht voor regeldrukgevolgen bij politiek gevoelige dossier

30/09/2015

Meer aandacht voor regeldrukgevolgen bij politiek gevoelige dossier

Categorie: Mulder onderneemt

Het CDA wil dat er meer aandacht komt voor de regeldrukgevolgen bij politiek gevoelige dossiers. Dit naar aanleiding van een rapport van regelwaakhonk Actal. Zij constateren in een onlangs verschenen rapport dat de aandacht voor regeldruk kan bezwijken als een dossier onder veel politieke druk staat. Daarnaast constateert Actal dat er politieke besluitvorming plaatsvindt over voorstellen waar nog niet alle regeldrukgevolgen in beeld zijn gebracht.

Het CDA wil graag dat de minister de aanbevelingen uit het rapport serieus neemt. De minister heeft dit vandaag in een debat over ondernemen toegezegd. De minister is ook bezig met de uitvoering van een CDA motie waarin wordt opgeroepen alle regelgeving in kaart te brengen en een toezegging om te gaan onderzoeken of de bedrijfseffectentoets eerder in het wetgevingsproces kan worden ingezet. De bedrijfseffecentoets is een instrument om bij nieuwe en wijzigende regelgeving in kaart te brengen wat de gevolgen voor het bedrijfsleven zijn.

CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder: `Het CDA vindt het belangrijk dat de regering de regeldruk ook werkelijk verlaagd en niet alleen op papier'.