Vier genomineerden voor de KVNR Shipping Award 2015

29 sep 2015

De KVNR Shipping Award jury heeft vier kandidaten genomineerd voor de KVNR Shipping Award 2015. De winnaar wordt op 2 november bekend gemaakt tijdens de tiende editie van het Maritime Awards Gala in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam.

De jury nomineerde vier inzendingen in de categorie van milieu- en scheepsinnovatie die in aanmerking komen voor deze jaarlijkse terugkerende redersprijs. Het betreffen de volgende innovaties. De retrofit van de gastanker Coral Anthelia van Anthony Veder waarbij een conventionele scheepsdieselmotor is omgebouwd naar een `dual fuel' motor voor het vervoer en gebruik van LNG als brandstof. Het Rotterdamse sleepvaartbedrijf KOTUG is genomineerd voor de drie hybride sleepboten (rotortugs) de RT Adriaan, RT Evolution en RT Emotion die emissievrij varen wanneer ze elektrisch in bedrijf zijn.

Ook in de categorie milieu- en scheepsinnovatie zijn rederij Flinter en Wind BV genomineerd voor `Cable Recovery' met als doel ongebruikte telecomkabels op de zeebodem op te ruimen. Door het concept van kabelbergingstechniek en gespecialiseerde dekapparatuur wordt het voor multipurpose schepen financieel mogelijk om ongebruikte kabels te bergen en te recyclen.

De KVNR Shipping Award wordt, samen met nog vier maritieme prijzen, uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Vorig jaar won het offshore installatieschip Aeolus van Van Oord. Meer informatie over het gala, de prijzen en de sponsormogelijkheden vindt u op website van het Maritime Awards Gala.