Wereld Schoolmelkdag wordt sportief gevierd

woensdag 30 september 2015 15:25 Binnenland

Dit is een origineel bericht van FrieslandCampina

Schoolkinderen sporten in Vondelpark onder begeleiding van instructeurs van Arie Boomsma's Vondelgym

Vandaag wordt in ruim 40 landen Wereld Schoolmelkdag gevierd, een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie om aandacht te vragen voor het belang van melk voor kinderen. Uit de Voedsel Consumptie Peiling blijkt dat kinderen gemiddeld een pakje (200 ml) melk per dag tekortkomen. Gezond eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond lichaam. In samenwerking met instructeurs van Arie Boomsma's Vondelgym vierde Campina vandaag op een sportieve manier Wereld Schoolmelkdag in het Vondelpark.

Wereld Schoolmelkdag is een wereldwijd initiatief van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) en wordt in Nederland ondersteund door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Melk is een basisvoedingsmiddel dat van nature rijk is aan voedingsstoffen zoals: proteine, vitamine B2, B12 en calcium. Het Voedingscentrum adviseert voor kinderen dagelijks tussen de 400 en 600 ml zuivel, dit zijn twee tot drie bekers melk. Het pakje melk wat kinderen dagelijks tekortkomen kan door een Schoolmelkabonnement op een efficiente manier aangevuld worden.

Campina, leverancier van Schoolmelk in Nederland, grijpt vandaag de gelegenheid aan om samen met kinderen goede voeding in de vorm van melk te combineren met beweging. Samen met instructeurs van de Vondelgym organiseren zij vandaag een sportmiddag in het Vondelpark in Amsterdam.

De kinderen van Instituut Schreuder en de ASVO uit Amsterdam hebben samen met de instructeurs flink gesport. Pim (9 jaar): "We hebben vandaag bootcamp oefeningen gedaan en gebokst. Ik hoop dat ik later net zo sterk wordt als de trainers."

"Wouter Teerhuis, instructeur Vondelgym: "sporten met kinderen is te gek, maar je moet voorzichtig zijn. Kinderen gaan vaak te snel, terwijl het beter is om langzaam op te bouwen.

Saskia de Jong, van Campina Schoolmelk, onderdeel van FrieslandCampina: "Wereld Schoolmelkdag is een unieke gelegenheid om met kinderen en ouders stil te staan bij het belang van het drinken van melk. Steeds meer kinderen blijven tussen de middag over op school of scholen zetten continuroosters in. Campina Schoolmelk is een gemakkelijke manier om kinderen op verschillende momenten van de dag van gekoelde verse melk te voorzien''.

Kijk voor meer informatie op www.campinaopschool.nl