TU Delft op plek 65 in THE-ranking

30 september 2015 door Webredactie Communication

De TU Delft staat dit jaar op plek 65 in de Times Higher Education Ranking (THE), een stijging van zes plekken ten opzichte van vorig jaar. In vijf jaar klom de TU Delft van plaats 151 (2010) naar 65 dit jaar. Daarmee is de TU Delft nu de vierde Nederlandse universiteit in deze lijst.

Vijf indicatoren

De THE ranking vergelijkt ongeveer 800 universiteiten wereldwijd en kijkt daarbij naar vijf indicatoren: Onderzoek (30%), onderwijs (30%), citaties (30%), internationalisering (7.5%) en inkomen uit de industrie (2.5%). De stijging dit jaar komt vooral door een hogere score van de TU Delft op internationalisering en citaties. Vergelijken met eerdere jaren op deze onderdelen is echter lastig, omdat de THE-ranking sinds dit jaar gebruik maakt van een andere informatiebron om deze indicatoren te bepalen.

Rankings

De THE-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking -de die twee weken geleden gepubliceerd werd- bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Elke ranking is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

Links:

* https://www.timeshighereducation.com/