Masterclass Het unitair octrooi, Roermond

Het unitair (EU) octrooi komt eraan, welke kansen biedt dit voor het MKB? Tijdens de masterclass hoort u alles hierover. Ook krijgt u tips om uw strategie hierop aan te passen.

woensdag 30 september 2015, 13.30 - 17.00 uur in Roermond

Na jaren van internationale onderhandelingen lijkt het nu zo ver: het unitair octrooi en het UPC (Unified Patent Court) komen eraan. Met het unitair octrooi kunnen aanvragers hun uitvinding in de nabije toekomst in de EU beschermen. Het unitair octrooi komt beschikbaar als het Unified Patent Court (het nieuwe EU-octrooigerecht) van start is gegaan.

Vragen over unitair octrooi

Mogelijk roept het unitair octrooi allerlei vragen bij u op, zoals: Wat is het? Wat verandert er? Wanneer komt het? Wat zijn de consequenties? Wordt het goedkoper? We zetten de hoofdzaken vanuit het wettelijke kader voor u op een rijtje.

Wat betekent het unitair octrooi in de praktijk voor het aanvragen en verkrijgen van octrooien in Europa?

* Waar moet u als ondernemer nu al rekening mee houden?

* Welke scenario's zijn er en kunt u daarop anticiperen?

* Wat zijn te verwachten voor- en nadelen ten opzichte van het klassieke Europees (EP) bundeloctrooi?

Wat betekent het UPC in de praktijk voor de handhaving van octrooien in Europa?

* Wat zijn de consequenties van het UPC voor de handhaving van nieuwe unitaire octrooien, maar ook voor nieuwe en reeds bestaande bundel EP-octrooien?

* Welke scenario's en strategieen zijn er?

* Hoe kunt u hierop anticiperen en welke acties kunt u nu al nemen ter voorbereiding?

In deze presentatie krijgt u praktische informatie en tips die u in uw eigen strategie kunt toepassen. Uiteraard is er tijdens de masterclass voldoende tijd beschikbaar voor uw eigen vragen. Rene Janssen, octrooiadviseur regio Limburg van Octrooicentrum Nederland, verzorgt de masterclass.

Aanmelden

Wilt u goed voorbereid zijn op de komst van het Unitair octrooi? Meld u dan aan voor deze workshop. Deelname is kosteloos, maar het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Rene Janssen, octrooiadviseur regio Limburg (rene.janssen@rvo.nl).

Inzage in mogelijkheden octrooien / IE

Het ministerie van Economische Zaken wil de concurrentiekracht van de Nederlandse economie versterken door een toegankelijk systeem van Intellectuele Eigendom (IE). Met behulp van octrooien (ook wel patenten) en andere IE-rechten kunnen bedrijven en kennisinstellingen hun kennis beschermen - en afspraken maken over de exploitatie en verdeling van opbrengsten.

Door workshops te organiseren geeft Octrooicentrum Nederland (OCNL), onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ondernemers inzage in de mogelijkheden van octrooien en andere IE-rechten.