Politie zoekt fietser na uitwijkmanouvre


Politie zoekt fietser na uitwijkmanouvre

Laatste update:
03-10-2015 | 10:28

Ermelo - Zaterdagochtend heeft de politie een 37-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het wegrijden na een verkeersongeval en rijden onder invloed. De automobilist werd door een getuige gevolgd en deze informeerde de politie over de rijrichting. Toen de politie achter de verdachte aanreed,
vluchtte de bestuurder. Een fietser moest acuut uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De politie zoekt deze fietser voor het gestarte onderzoek.

Rond 07.00 uur reed volgend de getuige, de bewuste automobilist een lantaarnpaal geheel omver op de Meervelderweg in Uddel (gemeente Apeldoorn) en reed de automobilist hierna verder richting Harderwijk. De getuige ging achter deze verdachte aan en gaf het gebeuren door aan de politie. Toen de
politieauto achter de verdachte ging rijden, vervolgde deze zijn weg richting de N302 vanuit Apeldoorn naar Ermelo.

Ter hoogte van camping de Konijnenberg bij de Korhoenlaan stak de verdachte de kruising over, waarop de politie de geluidssignalen aanzette om overige weggebruikers te waarschuwen. Een fietser die daar reed werd echter bijna door de automobilist geschept.
Met hoge snelheid vervolgde de automobilist zijn weg en strandde in zijn inmiddels gekantelde auto in de berm op de Staringlaan in Ermelo. Nadat de brandweer het dak van de auto had verwijderd is de verdachte uit de auto geklommen en aangehouden.
Bij zijn aanhouding bleek dat de verdachte onder invloed was van alcoholhoudende drank. Voor controle op eventueel inwendig letsel, is de verdachte meegenomen naar het St. Jansdal ziekenhuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.



(2015482071)