Meisje beroofd van rugtas


Meisje beroofd van rugtas

Laatste update:
03-10-2015 | 11:43

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Wemeldinge - Gisterenavond is een 19-jarig meisje uit de gemeente Reimerswaal op de Hovijweg van haar rugtas beroofd door twee mannen.

Tussen 23.30 en 23.45 uur rijdt het meisje vanaf haar werk op het fietspad parallel aan de Westelijke Kanaalweg richting de brug van Wemeldinge. Vervolgens neemt zij de afslag naar de Hovijweg en ziet een personenauto dezelfde kant uitgaan en naast haar stoppen. Nadat de bijrijder is
uitgestapt, grijpt deze het meisje vast en eist geld. Daarna dwingt de overvaller zijn slachtoffer om haar mobiele telefoon weg te gooien. Hevig geschrokken geeft zij haar rugtas met portemonnee aan haar belager. Dan laat de dader haar los en beveelt het meisje zonder omkijken de Oostelijke
Kanaalweg op te lopen. Kort daarop rijdt de auto snel weg richting Wemeldinge. Het zou om een lichtgrijze vijfdeurs auto gaan.

Signalement

Het slachtoffer heeft een summier signalement aan de recherche doorgegeven. Haar belager is een man langer dan 1.77 m., spreekt accentloos Nederlands en draagt op dat moment een donkere sjaal en een pet/cap met zilveren Nike-teken. Van de bestuurder kan zij geen beschrijving geven.

Getuigen gezocht

De recherche is op zoek naar getuigen. Hebt u vrijdagavond tussen 23.00 en 24.00 uur iets verdachts gezien op de Westelijke Kanaalweg/Hovijweg? Meld dit dan via 0900 8844. De recherche is met name op zoek naar een man op een mountainbike die rond 23.45 uur op de Oostelijke Kanaalweg rijdt.
Volgens het slachtoffer draagt deze man een donkere rugzak heeft zijn fiets groen licht aan de voorkant. Ook zijn wij op zoek naar de rugtas van het meisje; lichtbruin met bloemmotief.



rugtas slachtoffer