Spullen, kleding of hulp aanbieden voor vluchtelingen in Aalst?


Laatste update: 3 oktober 2015.

Via Facebook, e-mail en op de bewonersavond gisteravond in Aalst bleek dat veel mensen graag willen helpen of spullen of kleding willen doneren. Zij willen zo helpen om de vluchtelingen die vandaag naar Aalst komen een goed verblijf te geven. Het aanbod is hartverwarmend.

Wij nemen de spullen en kleding graag aan. Wij kijken dan waar de mensen in de Maayenbogerd in Aalst behoefte aan hebben. Wat over blijft brengen we naar een andere locatie waar behoefte is aan deze spullen, bijvoorbeeld via het Rode Kruis. Op het moment worden we overstelpt met aanbod voor
hulp op de locatie zelf. Hulp op de locatie zelf is er dus voorlopig voldoende.

Spullen of kleding doneren

Wilt u spullen of kleding doneren? Deze kunt u op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 oktober afgeven tussen 11 tot 14.00 uur in Hervormd Centrum 't Kruispunt aan het Kerkpad in Aalst. Daar is iemand aanwezig om spullen of kleding aan te nemen voor vluchtelingen. Wij kijken vervolgens eerst waar
de vluchtelingen in Aalst behoefte aan hebben. De rest geven wij af bij het Rode Kuis, zij verdelen het weer verder.

Welke spullen zijn er nodig?

Van het Rode Kruis weten wij dat er vooral behoefte is aan de volgende spullen:

* winterkleding (o.a. jassen en truien): heel, schoon en gewassen.
* sjaals, handschoenen en mutsen: heel, schoon en gewassen
* hoofddoeken (vrouwen)
* trainingspakken, joggingbroeken
* schoenen: schoon, niet afgedragen
* nieuw ondergoed
* nieuwe sokken
* toiletartikelen: ongeopend en/of nieuw in verpakking
(zeep, shampoo, tandenborstel, tandpasta, scheerschuim, scheermesjes, maandverband, tampons).

De vluchtelingen die naar Aalst komen hebben waarschijnlijk niet meer bij zich dan de kleren die ze dragen. Met name kleinere mannenmaten (s/m) zijn welkom.

Speelgoed is er in principe genoeg, maar wij verwachten dat de vluchtelingen een mooie tekening van de kinderen heel erg zullen waarderen.

Spullen netjes aanleveren

Lever uw spullen schoon en heel aan. Om het sorteren zo makkelijk mogelijk te maken, verzoeken we u de kleding als volgt aan te leveren:

* Mannen-, kinder- en dameskleding apart in stevige tasjes, dichtgeplakt en met een sticker erop met wat erin zit (mannen, vrouwen of kinderkleding) en welke maat.
* Graag ook truien bij truien, sokken bij sokken en geen zakken met van alles wat en maten door elkaar.
* Schoenen graag per paar aan elkaar gebonden en eventueel een labeltje eraan met de maat.

Alvast heel erg bedankt voor dit voorwerk, dan kunnen onze sorteerders uw gift snel verwerken! Aangebroken, vieze en/of kapotte dingen worden niet aangenomen.

* Deze spullen kunnen we niet innemen:

* witgoed
* bruingoed
* meubilair
* glaswerk etc
En verder niet:
* Aangebroken producten
* Versleten of ongewassen kleding
* Voedsel en drinken

Het Rode Kruis verzoekt ons geen knuffels en levensmiddelen te brengen want daarvan is voldoende voorraad. Op dit moment wordt nog niet gevraagd om speelgoed, omdat nog niet duidelijk is of er veel kinderen komen. Pas als blijkt dat er veel kinderen zijn wordt hierom gevraagd.

Uw hulp aanbieden

Veel mensen willen ook graag op de locatie komen helpen. Dat is heel fijn om te merken. Op dit moment zijn er genoeg vrijwilligers voor het opvangen en begeleiden van de vluchtelingen op de locatie. U kunt uw naam, contactgegevens en wat u zou kunnen bijdragen wel doorgeven. Op het moment dat
er op locatie iemand nodig is, nemen we contact met u op. Heeft u een goed idee, laat het dan ook gerust weten. Wij kijken dan samen met u wat er nodig is en wat er mogelijk is. Dat kan ook komende zaterdag, zondag en maandag van 11.00 tot 14.00 uur bij hervormd centrum 't Kruispunt of via
info@zaltbommel.nl. U kunt uw hulp ook aanbieden bij het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers. Hiervoor kunt u het contactformulier op de website van het COA invullen www.coa.nl.