Reactie op besluit om peuterspeelzalen te sluiten


'Sluiten met onmiddellijke ingang is volstrekt onverantwoord.'

Het college van burgemeester en wethouders vindt het besluit van het bestuur van Stichting Peuterspeelzaalwerk Valkenburg aan de Geul om de peuterspeelzalen met onmiddellijke ingang te sluiten volstrekt onverantwoord. Zo ga je niet om met het belang van ouders en kleuters. Ze zijn niet in
staat om voor maandag te voorzien in een alternatieve opvang.

Ook de werknemers zijn door het Stichtingsbestuur voor een voldongen feit geplaatst. Het Stichtingsbestuur heeft de gemeente gisteravond laat per mail de brief aan de ouders toegestuurd.

Het feit dat het bestuur de zwarte piet op het bordje van de gemeente legt, is misplaatst. We doen dan ook een klemmend beroep op het Stichtingsbestuur om haar besluit te herroepen. En mocht ze sluiting overwegen hierbij de noodzakelijke zorgvuldigheid te betrachten.

Toelichting:

Het bestuur was voornemers de zorg over de peuterspeelzalen in onze gemeente over te dragen aan een andere organisatie. Hier waren frictiekosten van naar schatting EUR30.000 mee gemoeid. De gemeente heeft aangegeven vanwege het grote belang van ouders en kinderen dit voor haar rekening te
willen nemen.

Daarnaast had het bestuur vanwege ongelukkig financieel beleid een schuld van naar schatting EUR 135.750 tot EUR 210.750 opgebouwd.

Het bestuur heeft op 23 september jl. inzicht aan de gemeente gegeven over de omvang van de tekorten en haar inspanningen om door middel van een overname de continuiteit van het peuterspeelzaalwerk te waarborgen.