Markertoer: fietsen door authentiek Noord-Hollands landschap

Persbericht

Alkmaar, 15 september 2015

Markertoer: fietsen door authentiek Noord-Hollands landschap

- Fiets mee met Le Champions oudste en meest originele tocht -

Op zaterdag 3 oktober is het voormalige vissersdorp Marken voor de 46e keer de bestemming voor recreatieve en sportieve fietsers. De oudste tocht van Le Champion gaat door het authentieke Noord-Hollandse landschap en passeert fietspaden en kronkelweggetjes door het Waterlandse veenweidegebied, richting Amsterdam en door het recreatiegebied de Volgermeer. Je kunt je nog tot 1 oktober inschrijven voor de 50 of 90 km via www.lechampion.nl.

Route

Vanuit Purmerend gaat de route over Hobrede en Beets richting de historische binnensteden van Edam en Monnickendam. Via de Zeedijk gaat de route richting de verzorgingspost in Marken. Hierna doet de rit historische plaatsjes aan, als Holysloot, Ransdorp en Zunderdorp en fietsen de deelnemers via de alom bekende Volgermeer naar Broek in Waterland met z’n karakteristieke grijs geschilderde houten huizen. De route gaat verder langs Ilpendam en er wordt gefinisht in Purmerend.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 1 oktober via www.lechampion.nl/evenement/markertoer.

Het inschrijfgeld van € 5,- (€ 4,- voor Le Champion en NTFU leden) is inclusief uitgepijlde route, routebeschrijving en verzorging onderweg.