Zaanse kunstenaars in Het Kunstcentrum 'Das mooi Saens'

PERSBERICHT -

Zaanse kunstenaars in Het Kunstcentrum | Das mooi Saens!

Zaandam - Elke jaar in oktober organiseert Het Kunstcentrum een Zaanse expositie. Een expositie voor beginnende en gevierde kunstenaars uit de Zaanstreek.

Gea Zwart, Kim Peereboom, Stella Burggraaf, Marjolein Lensink, Marcel Moek en Monica Schumacher zijn de zes Zaanse kunstenaars die dit jaar de gehele maand oktober hun werk tonen in de expositieruimte van Het Kunstcentrum in Zaandam.

Deze zes kunstenaars zijn zeer verschillend in discipline en werkwijze, maar hebben één belangrijk ding gemeen: de Zaanstreek. Abstract en associatief, de ander duidelijk herkenbaar en levensecht. Tekeningen, schilderijen, fotografie en objecten. De expo is zo divers als de Zaanstreek zelf.

Das mooi Saens! zal worden geopend op zaterdag 3 oktober door Bas Husslage.

Bas Husslage is cultureel ondernemer, schrijver, voormalig stadsdichter en medeoprichter van Stichting Monet in Zaandam. Hij heeft een grote passie voor de Zaanstreek en zal hierover geïnspireerd spreken. Tevens is Brouwerij Breugem te gast bij Het Kunstcentrum. Deze Zaanse brouwerij zal tijdens de opening speciaalbier van een hoge kwaliteit zonder te veel fratsen gaan tappen. Marcel Moek, Zaans kunstenaar en componist, zal zijn muzikale visie op de Zaanstreek en kunst live ten gehore brengen.

Expositie Das mooi Saens! – 3 t/m 31 oktober 2015

Opening – zaterdag 3 oktober 15 – 17 uur

Het Kunstcentrum | Vincent van Goghweg 40 a|b | 1506 JC Zaandam