Open dag in Heusden

Altijd al een keertje binnen willen kijken in de brandweerkazerne in Heusden? Op zaterdag 3 oktober heeft u de kans. Dan zet de brandweerpost de deuren wagenwijd open van 14:00 tot 17:00 uur.

Poster A3 Heusden klein

De brandweervrijwilligers in Heusden vormen samen de Brandweervereniging Heusden. Deze bestaat dit jaar 60 jaar. Reden voor het brandweerpersoneel om de inwoners van Heusden en omgeving te laten zien wat het vak van brandweerman/vrouw inhoud. In en rond de kazerne de Garnizoenstraat in Heusden is die middag van alles te doen. Natuurlijk kunt u de voertuigen van de brandweerpost bekijken. Daarbij krijgt u een uitgebreide uitleg. Deze zaterdagmiddag zijn er ook enkele demonstraties zoals de bevrijding van een slachtoffer uit een autowrak, Vlam in de pan en het gebruiken van kleine blusmiddelen. De jeugdbrandweer Heusden is ook aanwezig en laat zien op welke manier ze bezig is met het brandweervak.

Voor mensen die zelf hun handen uit de mouwen willen steken bestaat de mogelijkheid om zaterdagmiddag zelf het hydraulische redgereedschap van de brandweer in de hand te nemen. Belangstellenden kunnen zelf een stuk van een oude fiets afknippen met de schaar. Het is ook mogelijk om de kracht en precisie van de spreider te ervaren door hiermee een tennisbal te verplaatsen. Voor de kinderen is er natuurlijk een brandweerspringkussen aanwezig.

De brandweerpost in Heusden is ook op zoek naar nieuwe brandweer collega's Tijdens deze open dag is er voor belangstellenden volop de gelegenheid om meer te weten te komen over dit mooie vak.

* Activiteit: Open dag BBN brandweerpost Heusden

* Datum: Zaterdag 3 oktober 2015

* Tijdstip: 14:00 tot 17:00 uur

* Locatie: Garnizoenstraat 2 Heusden Vesting