Nationale Kringloopdag bij Emmaus

PERSBERICHT

Nationale Kringloopdag bij Emmaus

Bij zo’n 150 kringloopwinkels, aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, is het feest op zaterdag 3 oktober a.s.. Nederland gaat schat zoeken bij de kringloop tijdens de zevende Nationale Kringloopdag. Het belooft een dag vol met leuke acties, kortingen en activiteiten te worden.

Het thema van Nationale Kringloopdag 2015 is “Schatzoeken”. Jaarlijks verwerkt de branche circa 120 miljoen kilo goederen en daar zitten heel veel bijzondere schatten tussen. En op 3 oktober zijn er extra veel schatten te vinden in de winkels! Iedere kringloop- en Emmauswinkel heeft naast de mooie en bijzondere spullen die ze verkopen ook een feestelijk programma samengesteld.

In de winkels van Emmaus Domstad is het ook schatgraven op 3 oktober. Schatgraven bij Emmaus Lombok, Makassarstraat 36, wordt gedaan in de vorm van een spel dat klanten door de hele winkel leidt. Door het vinden van schatten zij tegoedbonnen en kortingen te verdienen. Emmaus Overvecht, Gloriantdreef 403, trakteert klanten de hele middag op verrassingskortingen, ieder uur een andere. Ook liggen er in de winkel schatten in de vorm van kortingsbonnen verstopt. Ieder uur is er een rondleiding en een korte uitleg over de Emmausbeweging. De totale opbrengst van de verkoop gaat naar stichting Seguro, opvang voor vluchtelingen in Utrecht. Emmaus Parkwijk, Ab Harrewijnstraat 18, geeft klanten bij besteding van meer dan € 10,00 een tegoedbon voor een drankje bij restaurant De Hoge Weide.

Als u spullen inlevert of koopt bij een kringloop- of Emmaus winkel levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu. Door spullen nog een tweede (of derde of vierde…) leven te geven zorgt u voor een vermindering van de afvalberg en hoeft er niet iets nieuws geproduceerd te worden. Van de 120 miljoen kg aan goederen die per jaar worden opgehaald door de winkels aangesloten bij de BKN, wordt 82 % opnieuw verkocht of hergebruikt. Dit komt dus niet op de afvalberg en scheelt 95 miljoen kg CO2 uitstoot. Dit staat gelijk aan het verwarmen van bijna 40.000 huizen een jaar lang.

Kijk daarom op www.kringloopdag.nl voor deelnemende winkels bij u in de buurt en/of de social media kanalen van de deelnemende kringloopwinkels zelf.