Teken mee tijdens *The Big Draw* Rotterdam

Persbericht

Teken mee tijdens `The Big Draw' Rotterdam

25 september 2015

Op 3 en 4 oktober komt het internationale tekenfestival `The Big Draw' terug naar Rotterdam met als doel: iedereen aan het tekenen krijgen. Vijf Rotterdamse kunstinstellingen, Museum Boijmans Van Beuningen, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art, TENT en Villa Zebra, vieren samen het tekenen met een speciaal programma, voor jong en oud en van professional tot amateur, op beide dagen van 13.00-17.00 uur.

Gedurende het tweedaagse festival kunnen bezoekers gratis meedoen aan workshops, masterclasses en rondleidingen in de deelnemende kunstinstellingen. Ook op straat mogen bezoekers hun tekentalent laten zien. Tijdens het buitenprogramma `Teken je weg' gaan ze met een alternatieve speurtocht langs de deelnemende instellingen en helpen ze de Rotterdamse kunstenaar Baschz om de grootste straattekening ooit te maken.

Programma

Tijdens `The Big Draw' wordt het enorme venster in de Kunst Studio van Museum Boijmans Van Beuningen omgetoverd tot een groot tekenblok waar bezoekers met illustrator Bruno Ferro Xavier de Silva, van het Rotterdamse kunstenaarscollectief KAMP HORST, samen een tekening maken. Ook kan men een workshop animaties tekenen volgen of een workshop `Make me a rainbow', waarin kunstenaar Ugo Rondinone iedereen uitnodigt om regenboogtekeningen te komen maken. Deze tekeningen zijn vanaf 13 februari 2016 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen tijdens de grote voorjaarstentoonstelling: `Ugo

Rondinone: Vocabulary of Solitude'.

Bij TENT en Witte de With Center for Contemporary Art staat dit jaar het vakmanschap centraal tijdens The Big Draw'. Tekenen is leuk, iedereen kan tekenen, maar 100% vastbijten in een onderwerp en dat zo realistisch mogelijk vertalen naar het tweedimensionale vlak is een ander verhaal. Tijdens de gratis workshop `The Real Deal' helpt beeldend kunstenaar Silas bezoekers graag op weg. Verwacht een klassieke tekenschool in een hedendaags jasje.

In Villa Zebra's workshop `jij ziet, jij ziet wat ik niet zie' gaan deelnemers tekenen onder begeleiding van illustratoren Ingrid Wuyster en Aron Dijkstra. Op een groot vel papier gaat iedereen gezamenlijk aan de slag met houtskool. In de eerste instantie worden willekeurige lijnen getekend. Tijdens het tekenen wisselen de deelnemers van plaats en gaan ze verder met de lijnen en vormen van een ander. Langzaam maar zeker ontstaat er een bos. De workshop sluit op een verrassende manier af.

Humor, spontaniteit en korte verhalen staan in Showroom MAMA centraal. Onder begeleiding van de Rotterdamse tekenaar Iwan Smit kunnen bezoekers aanschuiven bij een doorlopende workshop striptekenen. Vertel in een paar eenvoudige tekeningen een grap.