Nationale Conventie JCI Nederland in Rotterdam

zondag 27 september 2015 - Het eerste weekend van oktober is Rotterdam drie dagen lang het podium voor de Nationale Conventie van de Junior Chamber International (JCI). Rond de 600 JCI-leden in de leeftijd 25-40 jaar -nationaal en internationaal- komen naar Rotterdam om nieuwe kansen te creeren, projectervaringen te delen, kennis op te doen en ontwikkeling aan elkaar en anderen te bieden. De Nationale Conventie 2015 wordt georganiseerd door JCI Rotterdam en heeft als thema Rotterdam: Connecting Worlds.

De congres dag zal plaatsvinden in het congrescentrum de Doelen. De uit Turkije afkomstige Wereld President Ismael Haznedar, zal dit jaar vanwege het honderdjarige bestaan van de organisatie een van de aanwezigen zijn. Het programma richt zich op Rotterdams ondernemerschap in alle facetten. Er zijn diverse grote en kleine Rotterdamse ondernemers en bedrijven die lezingen en workshops geven. Zo wordt de keynote verzorgd door Mark Slegers van RotterZwam en zijn er workshops van Damen Shipyards en Symbid. De Rotterdam School of Management (RSM) geeft leiderschapstrainingen en ook het Erasmus Centre of Entrepeneurship komt een trendlezing geven.

Verkleinen afstand arbeidsmarkt

Maatschappelijk thema van de conferentie is het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt van jongeren. Er is een thematische workshopstroom, waarin de gemeente Rotterdam en het maatschappelijke JCI project: 1000 kansen, samen optrekken. Daarbij verbindt JCI Rotterdam zich aan het project 'heilige Rotterdamse boontjes' (jonge veelplegers die worden opgeleid tot barista's). Tot slot wordt het initiatief 'de tafel van zeven' ondersteund, waarbij kleurrijke vrouwen door middel van commerciele cateringactiviteiten worden opgeleid om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is 55 jaar geleden in Nederland opgericht. JCI Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen. Elk JCI-lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren om blijvende positieve verandering te creeren. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft in Nederland ruim 2.500 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis. Meer informatie is te vinden op www.jci.nl.

100 jaar JCI

Lokale acties en wereldwijde impact, dat is wat JCI in de afgelopen 100 jaar heeft bereikt. De JCI beweging begon op 13 oktober 1915 in de Verenigde Staten door een actieve burger die een passie voor positieve verandering had. Sindsdien hebben miljoenen andere jonge actieve burgers zich samen verenigd om duurzame impact in hun eigen gemeenschap te creeren. Dit jaar vieren we dat we ons al 100 jaar inzetten voor een betere samenleving en een betere wereld.

JCI Nederland

Rotterdam