Informatieavond historische (IJssel)boerderijen Steenderen e.o. is v..


Actueel

De geplande presentatie over de bouw en historie van de (IJssel)boerderijen rondom Steenderen is verzet van 14 naar 28 oktober 2015. Locatie blijft zaal Den Bremer in Toldijk. Aanvang: 20.00 uur (de zaal is vanaf 19.30 uur open). De presentatie gaat over de bouw en historie van de
(IJssel)boerderijen in de omgeving van Steenderen.

De heer Wim Jansen, projectleider van de Stichting IJsselhoeven, geeft u deze avond veel leuke voorbeelden. Er is genoeg beeldmateriaal om u te laten zien!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

* geschiedenis van de bouw van deze boerderijen, zoals het hallenhuis, krukmodel en grupstalmodel
* geschiedenis in het bouwen, zoals over het gebruik van verschillende materialen (hout, stenen, glas)

Aanmelden

U kunt zich voor deze avond aanmelden door een e-mail te sturen aan info@bronckhorst.nl o.v.v. informatieavond IJsselboerderijen. Graag vernemen wij ook met hoeveel personen u komt. U kunt ook telefonisch contact opnemen met mevrouw S. Platzer of mevrouw W. Kempers via tel. (0575) 75 02 50.

Project Dorp en Rand

Voor het project Dorp en Rand heeft de gemeente Bronckhorst in 2013 diverse partijen uit het gebied Steenderen, Bronkhorst, Toldijk en Baak benaderd om te horen of er wensen en ideeen leven in het gebied. Hieruit kwam de wens naar voren om de inwoners te informeren over de vele historische
(IJssel)boerderijen die het gebied rijk is. Daarom organiseert de gemeente deze avond in samenwerking met de inwoners uit het gebied.

Meer info

Informatie

Op de projectpagina Dorp en Rand staat meer informatie over de projecten die al zijn opgepakt en welke projecten verder worden uitgewerkt.