Twee Fransmannen aangehouden met drugs en grote hoeveelheid geld


Twee Fransmannen aangehouden met drugs en grote hoeveelheid geld

Laatste update:
04-10-2015 | 12:42

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Krabbendijke - Zaterdagavond zijn twee mannen uit Frankrijk op de Oude Rijksweg aangehouden nadat in hun auto drugs en een grote hoeveelheid contant geld is gevonden.

Vanwege het weifelende rijgedrag van de bestuurder wordt de argwaan van surveillerende agenten gewekt. Als blijkt dat het Franse kentekenplaatnummer voorkomt in het herkenningssysteem van de politie wordt het voertuig rond 21.15 uur op een carpoolplaats voor de afslag Waarde aan de kant gezet.
Als de bestuurder uitstapt komt gelijk een sterke wietlucht met hem mee.

Op de vraag of er drugs in de auto aanwezig zijn, worden onmiddellijk diverse zakjes met hennep ingeleverd. Omdat de bestuurder en de bijrijder geen aannemelijk verhaal hebben over het drugsbezit zijn deze vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het gaat om een 30-jarige man uit
Boulonge sur Mer en een 38-jarige man uit Boulonge. Als tijdens de fouillering ook nog eens een paar duizend euro aan contant geld boven water komt, worden de verdachten voor nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Beide mannen zitten nog vast.