Spoedoverleg tussen stichting PSZW en gemeente leidt tot open blijve..


Deuren gaan maandag gewoon open.

De eind vorige week door de Stichting Peuterspeelzaalwerk Valkenburg aankondigde, onmiddellijke sluiting van de peuterspeelzalen is van tafel. Alle peuterspeelzalen zijn as. maandag 5 oktober weer gewoon open.

Als gevolg van landelijke wetgeving moet het huidige peuterspeelzaalwerk en kinderopvang nog meer op elkaar afgestemd worden en gaan voor het peuterspeelzaalwerk dezelfde eisen gelden als voor de kinderopvang.

Het eind vorige week verspreide voorstel van B&W aan de raad om geen incidentele bijdrage te verlenen in tekorten uit het verleden van de stichting heeft bij de stichting tot onduidelijkheid geleid. Op basis van extern advies heeft zij daarop besloten de bedrijfsvoering met onmiddellijke
ingang stil te leggen.

Intensief overleg dit weekend tussen stichting en gemeente heeft ertoe geleid dat beide partijen de overtuiging hebben dat met respect voor ieders positie gezamenlijk een oplossing wordt gevonden.

Gemeente en Stichting gaan a.s. maandag 5 oktober samen aan tafel zodat een zorgvuldige besluitvorming kan plaatsvinden.

Ze betreuren de onrust die het eerdere besluit om de deuren van de peuterspeelzalen te sluiten heeft teweeg gebracht. De deuren van de peuterspeelzalen in de gemeente Valkenburg aan de Geul gaan maandag weer open.

(Dit is een gezamenlijk persbericht van de Stichting Peuterspeelzaalwerk Valkenburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul).