Kardinaal Eijk naar Synode Gezin in oktober

Kardinaal Eijk naar Synode Gezin in oktober 2-2-2015

De Nederlandse bisschoppen hebben recent kardinaal Eijk gekozen als hun afgevaardigde om de Gewone Bisschoppensynode bij te wonen. Thema van deze synode, die van 4 tot en met 25 oktober 2015 in Rome wordt gehouden, is `De roeping en de missie van het gezin in de Kerk en de moderne wereld'.

Beschrijving

Als eventuele vervanger van kardinaal Eijk is mgr. Liesen, de bisschop van Breda, gekozen. Ook bij de Buitengewone Bisschoppensynode van vorig jaar was kardinaal Eijk aanwezig, omdat daaraan - krachtens de statuten ervan - de voorzitters van alle Bisschoppenconferenties deelnemen.

De secretaris-generaal van de Bisschoppensynode, kardinaal Baldisseri, heeft 31 januari de namen van de deelnemers aan de synode (voor zover deze bekend zijn) openbaar gemaakt: klik hier voor de lijst.

Op de website van de Kerkprovincie staat een overzicht van alle berichten namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie over dit onderwerp: klik hier.

Ter voorbereiding op de Gewone Bisschoppensynode ontvingen de Bisschoppenconferenties wereldwijd een vragenlijst. Het Aartsbisdom Utrecht heeft deze vragenlijst inmiddels voor beantwoording doorgestuurd naar de parochies.