Gevlucht, en dan?

9 september 2015

Gevlucht, en dan?

Zondag 4 oktober om 24:00 uur op NPO 3

Wie wij zijn is een tweeluik van Eline Helena Schellekens over twee veerkrachtige jonge mensen die alleen volwassen zijn geworden in een vreemde wereld. Het is de eerste korte documentaire in de tweede reeks Teledoc Campus

Mariwan (26) staat stil, maar wil vooruit; Bushra (21) kan eindelijk in beweging komen, maar houdt zich vast aan haar verleden. Beiden zijn op hun zeventiende, alleen, in Nederland terechtgekomen. De vlucht uit hun moederland heeft de loop van hun leven dramatisch veranderd. De moeilijke omstandigheden en de afwezigheid van hun familie hebben hen gedwongen, eerder dan gedacht, op eigen benen te staan. Op openhartige wijze maken ze ons deelgenoot van hun herinneringen en toekomstdromen. Nu ze in Nederland mogen blijven, vragen ze zich af: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen?

Regie: Eline Helena Schellekens

Lees meer op de website

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met een korte documentaire de kans ervaring op te doen. De tweede reeks bestaat uit Wie wij zijn, U hebt een probleem, Na de zomer, Leven liefde hiv, De alchemisten en Vogel vrij.

Einde persbericht