Laatste TV Mis vanuit Baarn met Ton Huitink

Laatste TV Mis vanuit Baarn met Ton Huitink 2-10-2015

De rechtstreekse uitzending (RKK) van de Eucharistieviering op tv op de 27ste zondag door het jaar komt vanuit de H. Nicolaaskerk te Baarn (parochie HH. Martha en Maria). Celebrant in de viering op 4 oktober is nog een maal pastoor Ton Huitink, die kort geleden deze parochie verruilde voor het pastoorschap van drie parochies in de stad Utrecht.

Beschrijving

Ton Huitink: "In ons leven is het belangrijkste gebed dat we van onze ouders hebben geleerd het Onze Vader. Alleen al door het bidden en uitspreken van die eerste twee woorden ontdekken we dat we naast mens, ook kind zijn, en broer en zuster. Het centrum wordt biddend verlegd van onszelf naar de ander. Wie God wil dienen, dient de mens die naast hem staat. Als geen ander is de heilige Franciscus ons daarin voorgegaan. Deze kleine broeder leefde vol vreugde en zingend, omdat hij gaandeweg in heel de schepping zijn broeders en zusters terugvond. Hij omhelsde een melaatse en keerde zijn hart voorgoed naar de meest kwetsbaren. Moge de herinnering aan hem en het uitspreken van zijn gebeden ons tot zegen zijn."

Voorafgaand aan de Eucharistieviering wordt het geloofsgesprek uitgezonden. Daarin blikt Ton Huitink met Leo Fijen terug op de viereneenhalf jaar waarin hij pastoor van de HH. Martha en Maria parochie is geweest. Zijn opvolger Joachim Skiba is al geinstalleerd, Huitink zelf is ook al plechtig onthaald in Utrecht. Leo Fijen: "Ton Huitink is niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen. Natuurlijk, we weten dat hij eerder werkte bij de politie en daar leerde hoe de samenleving in elkaar zit. Deze priester kijkt niet met een romantische bril naar het leven van alledag, hij heeft in zijn politiejaren geleerd dat mensen van alles aan hun hoofd hebben en niet meer vanzelfsprekend naar de kerk komen. In dit geloofsgesprek krijgt hij nog een keer de kans om zijn verhaal te doen."

Geloofsgesprek: zondag 4 oktober om 09.35 uur op NPO 2.

Eucharistieviering: zondag 4 oktober om 10.00 uur op NPO 2.