Giro d'Italia 2016 ook door Wageningen


De Giro d'Italia komt in mei 2016 ook door Wageningen. Op maandag 5 oktober heeft de organisatie de routes bekend gemaakt.

De tweede etappe op zaterdag 7 mei 2016 zal vertrekken vanuit Arnhem en dan via o.a. Ede naar Wageningen gaan vanwaar de stoet doorrijdt naar Rhenen om uiteindelijk te finishen in Nijmegen. Wageningen is hiermee een van de 18 doorkomstgemeenten van deze Italiaanse wielerronde.

Sportieve stad
Wethouder Sport, Han ter Maat, is verheugd met de doorkomst van de Giro d'Italia door Wageningen: 'Een geweldig, internationaal sportevenement gaat plaatsvinden in Gelderland. Fantastisch dat Wageningen daar onderdeel van uit mag maken. Wij zijn een sportieve gemeente met veel actieve inwoners
en hebben de ambitie om Fietsstad te worden. Deze doorkomst past daar goed bij. En hoe mooi is het om de 800 miljoen mensen die over de hele wereld naar dit evenement kijken, een stukje Wageningen te kunnen laten zien?'!

Giro Gelderland
De provincie Gelderland is erin geslaagd om, samen met o.a. de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen, de start van de Giro naar Gelderland te halen op 6, 7 en 8 mei 2016. Een unieke kans om Gelderland nationaal en internationaal op de kaart te zetten als fietsprovincie. Mensen die willen
meehelpen bij de Giro Gelderland, kunnen zich als vrijwilliger aanmelden op www.girogelderland.nl.

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 05 oktober 2015