De Fryske Marren deelnemer in Platform GEEF(06-10-2015)


Lees deze pagina voor

Het college van burgemeester van gemeente De Fryske Marren en het bestuur van het Friese Platform GEEF hebben besloten een samenwerkingsverband met elkaar aan te gaan.

Binnen Platform GEEF wordt samengewerkt aan het ontwikkelen van slimme inzet van innovaties op het gebied van woonzorgtechnologie en eHealth in Friesland. Wethouder Janny Schouwerwou: "Ik ben zeer verheugd dat gemeente De Fryske Marren zich aansluit bij het Platform GEEF. Deelname aan GEEF
betekent voor onze gemeente, dat wij met elkaar vorm kunnen geven aan de vele veranderingen in de zorg. Daarvoor is innovatie en samenwerking nodig van verschillende partijen. Wij zien uit naar de samenwerking binnen GEEF."

GEEF staat voor Gezondheid Expertise en Educatiecentrum Friesland en is met haar demonstratiewoning Huis van het Heden gevestigd in de NHL Hogeschool in Leeuwarden.
GEEF heeft de ambitie uitgesproken om uit te groeien tot het kennis- en educatieplatform op het gebied van wonen, zorg en welzijn in Fryslan.
Zij wil participanten ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen om op een zo efficient mogelijke wijze betere diensten en producten te leveren aan hun klanten. Daarmee wordt ingespeeld op ontwikkelingen zoals vergrijzing, bevolkingsdaling (met name op het platteland) en de
noodzaak tot het besparen van kosten in de zorg. GEEF wil oplossingen leveren op het terrein van innovatieve technologie, zorg- en welzijnsconcepten, zodat ouderen en mensen met een ziekte en/of handicap langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.