Woninginbraak, voorkomen is beter dan genezen!


Geplaatst: 5-10-2015

Deze week is het de jaarlijkse 'Week van de Veiligheid'. Iedere dag wordt er aandacht besteed aan een veiligheidsonderwerp. Vandaag is dat woninginbraak!

De ervaring leert dat tijdens de donkere wintermaanden vaker wordt ingebroken. Een woninginbraak is een vervelende situatie voor hen die het overkomt en de emotionele impact van een inbraak is groot. Met de komst van buurtpreventie is het aantal inbraken het afgelopen jaar gelukkig gedaald.

Folder

Naast buurtpreventie kan voldoende kennis de kans op een inbraak verkleinen. Daarom wordt in de folder Voorkom inbraak (pdf, 1.8 MB) uitleg gegeven over het Certificaat Veilig Wonen. Ook bevat de folder een checklist wat u zelf kunt doen om een inbraak te voorkomen.

Laat uw woning inspecteren

Inbraakproof, een erkende organisatie die het politiekeurmerk "Veilig wonen" mag uitvoeren, en de gemeente Moerdijk geven u binnenkort de gelegenheid om uw woning te laten inspecteren. Inbraakproof zal na de inspectie, geheel vrijblijvend, een overzicht met aanbevelingen aan u overhandigen. U
kunt zelf bepalen of u deze tips wilt inzetten en het keurmerk wilt ontvangen. Door het keurmerk kunt u vaak korting krijgen op uw inboedelverzekering. Dit kunt u navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Per kern zullen huiseigenaren een brief ontvangen waarin vermeld wordt hoe u een gratis inspectie bij Inbraakproof kunt aanvragen. Om lange wachttijden voor u te voorkomen, schrijven we steeds een kern aan. Wij zijn begonnen met een deel van Fijnaart. Het kan dus enige tijd duren voordat u de
gratis inspectie kunt aanvragen.

Week van de Veiligheid

Week 41 staat ieder jaar in heel Nederland speciaal in het teken van veiligheid. Van 5 tot en met 11 oktober besteden we daarom elke dag aandacht aan een veiligheidsonderwerp. Daarnaast zetten de buurtpreventieteams in onze gemeente zich deze week extra in.