Rene Pluijm op zoek naar culinaire schatten op RTL4

maandag 5 oktober 2015 08:00 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Produktiekeuken B.V.

In 'Pluijms Eetbare Wereld' aandacht voor echt en eerlijk eten.

Vanaf 6 oktober zendt RTL 4 elke dinsdagmiddag om 16.35 uur een aflevering uit van de nieuwe 12-delige serie 'Pluijms Eetbare Wereld', met daarin de culinaire speurtochten en ontdekkingen van chef kok Rene Pluijm.

In deze serie staat iedere aflevering een land of streek centraal, en gaat Rene op zoek naar de oorsprong van eten, waarbij de (eet-) cultuur centraal staat. Rene is een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met zijn liefde voor voedsel en natuur.

In deze zoektocht laat hij zich verrassen door de omgeving en (culinaire) tradities. Hij gaat op zoek naar de lekkerste producten, de mooiste streekgerechten, opmerkelijke kook- en eetgewoonten en inspirerende mensen uit de omgeving.

Landen of streken die Rene in deze serie zal bezoeken zijn o.a. Fins Lapland, Belgie, Slovenie, Portugal en Engeland.

In de eerste aflevering van het nieuwe (vijfde) seizoen gaat Rene op zoek naar culinaire schatten in het zomerse Fins Lapland. Met een bekende chef uit de omgeving gaat hij vliegvissen in het prachtige Pallas meer, vlakbij Sirkka. Ontdekt hij het geheim van de `arctic cloudberry' en mag hij iets doen waar de Finnen gek op zijn: rallyrijden!

Het 5e seizoen van 'Pluijms Eetbare Wereld' bestaat uit 12 afleveringen en wordt uitgezonden op dinsdagmiddag om 16.35 uur en herhaalt op zaterdagavond na het laatste nieuws en op zondagmiddag om 15.30 uur op RTL4. Dit programma wordt geproduceerd door Produktiekeuken B.V.

P

Produktiekeuken B.V.

plaats: Zwanenburg