Bouw nieuw havenkantoor Elburg gestart

Gepubliceerd: 21 september 2015

Bouw nieuw havenkantoor Elburg gestart

De bouw van het havenkantoor is gestart. De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang. Volgens de planning moet het gebouw eind van dit jaar klaar zijn, omdat de gemeente na deze datum geen beroep meer kan doen op het bedrag van EUR 350.000,- aan cofinanciering dat door de Provincie Gelderland is toegezegd op basis van het Regiocontract Noord-Veluwe 2012-2015. Op 15 oktober a.s. zal wethouder Rien Boukema de eerste steen leggen.

"Er komt een heel mooi en eigentijds havenkantoor met sanitaire voorzieningen op een betere plek, waardoor we de ruimte hebben voor de uitbreiding van de jachthaven", aldus wethouder Rien Boukema van de gemeente Elburg.

Gemeente komt tegemoet aan adviezen

Het nieuwe havenkantoor komt op de plaats van de huidige picknickplaats aan het Havenkanaal, op de hoek met de huidige jachthaven, tegenover het huidige havenkantoor. Volgens wethouder Boukema komt de gemeente met de keuze voor deze locatie tegemoet aan het advies van de watersporters. Ook de inbreng van de klankbordgroep en de havenmeester zijn meegenomen in het bepalen van deze locatie.

In het nieuwe gebouw komen, naast het kantoor van de havenmeester, de nodige sanitaire voorzieningen: wc's, douches en een wasserette. Daarnaast biedt het gebouw ruimte voor een bedrijf dat boten gaat verhuren.

Markante uitstraling, passend in de omgeving

De nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden voor profilering en Rien Boukema maakt graag van de gelegenheid gebruik: "Wij willen een gebouw met een markante uitstraling, passend in de omgeving. De komende periode nodigen we meerdere architectenbureaus uit om met een schetsvoorstel te komen voor het nieuwe gebouw. De architect die het meest aansprekende ontwerp maakt, krijgt de opdracht om het gebouw verder te ontwikkelen."