Nieuwe fietsenstallingen bij station Ermelo

Gepubliceerd: 27 september 2015

Nieuwe fietsenstallingen bij station Ermelo

Pro Rail begint eind oktober met de aanleg van nieuwe fietsenstallingen bij station Ermelo. De enkele rij fietsenrekken worden verwijderd en er komen dubbellaags fietsplaatsen voor in de plaats. De werkzaamheden zijn begin december klaar. Hieraan voorafgaand zal de gemeente Ermelo alle weesfietsen verwijderen.

Plaats voor 196 extra fietsen

Pro Rail gaat de enkelzijdige rij fietsenrekken verwijderen. Gezien de uitbreiding op beperkte ruimte is er gekozen voor dubbellaagse fietsplaatsen. Hierdoor is er straks plaats voor 196 extra fietsen. Pro Rail: "De enkellaags plaatsen, die direct langs het spoor liggen, gaan we voorzien van hoge overkappingen met dubbellaagse fietsrekken eronder. Hierdoor gaan wij een aantal lage enkelzijdige overkappingen met 336 fietsplaatsen verwijderen en vervangen door een hoge enkelzijdige overkapping met 532 etageplaatsen.''

Weesfietsen worden verwijderd

In de omgeving van het station staan veel fietsen. Sommige fietsen staan er heel lang. De gemeente Ermelo heeft echter haar (brom)fietsverwijderingsbeleid gewijzigd en er geldt nu een maximale stallingsduur 28 dagen. Fietsen met een label, die langer zonder tijdsonderbreking in de stalling staan, de zogenaamde weesfietsen, zullen worden verwijderd. Veel fietsen houden namelijk onnodig de stalling bezet.

Labelingsactie

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september worden alle fietsen gelabeld, om te kunnen vaststellen welke fietsen langer dan 28 dagen onafgebroken in de fietsenstalling staan. Deze fietsen worden vervolgens verwijderd, waardoor reizigers hun fiets beter kunnen stallen. In juli heeft de gemeente ook een weesfietsenactie gehouden waarbij 191! fietsen zijn verwijderd. Een klein gedeelte daarvan is later bij de gemeentewerf afgehaald.