Gemeente Leiden: Collegebesluiten gemeente Leiden

dinsdag, 6 oktober 2015

Gedeeltelijk vervangen oeverbeschoeiing Kanaalweg, Voortgang projecten Leidse onderwijsveld

Gedeeltelijk vervangen oeverbeschoeiing Kanaalweg 15.0860

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een deel van de oeverbeschoeiing langs het Rijn-Schiekanaal te vervangen op verzoek van de provincie Zuid-Holland. De vervangingswerkzaamheden kunnen worden meegenomen in het project Kanaalweg-Zuid, voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruising van de Kanaalweg met de spoorlijn Leiden-Utrecht. De provincie en de gemeente leggen de taken, verantwoordelijkheden en kostenvergoeding voor de vervanging van de oeverbeschoeiing vast in een overeenkomst.

Voortgang projecten Leidse onderwijsveld 15.0858

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad met een brief te informeren over de voortgang van de projecten in het Leidse onderwijsveld. Om leerlingen beter voor te bereiden op vervolgonderwijs en de veranderde arbeidsmarkt werken vertegenwoordigers van basisonderwijs, speciaal onderwijs, voorgezet onderwijs, middelbaar en hoger beroepsonderwijs, Universiteit, LUMC en het grootste bedrijf van Leiden, Janssen Biologics, samen aan vernieuwing van het Leidse onderwijs. Het Leidse onderwijsveld zet vooral in op kleinschalige proeftuinen en het bevorderen van onderlinge kennisuitwisseling. Het college van burgemeester en wethouders informeert de gemeenteraad over de inspanningen van de onderwijs- en kennispartners. De gemeente Leiden ondersteunt de vernieuwing met financiele middelen. Het college is zeer te spreken over de enthousiaste manier waarop het Leidse onderwijsveld aan de slag is.

Inzet contractmanagement OBSP 15.0841

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het contractmanagement voor het project Ontsluiting Bio Science Park (OBSP), dat belegd is bij bureau Quooste, te verlengen tot februari 2017. Voorgesteld is om - in afwijking van het gemeentelijk aanbestedingsbeleid - de inzet van het huidige contract gedurende twee contractfases voort te zetten (tot en met de oplevering van het project). De opdracht beslaat een periode van 76 weken, ingaand op 1 september 2015 en eindigend op 10 februari 2017.

Taskforce vluchtelingen Leiden en regionaal 15.0864

De gemeenten in de Leidse Regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest , Voorschoten, Zoeterwoude) hebben de krachten gebundeld op het gebied van huisvesting van vluchtelingen. Door de grote toestroom van vluchtelingen in Nederland is het belangrijk dat mensen die al een verblijfsvergunning hebben en die nu nog in een AZC verblijven, aan huisvesting worden geholpen zodat de noodzakelijke ruimte voor de nieuwe asielzoekers ontstaat. De gemeenten in de Leidse regio zoeken gezamenlijk naar mogelijkheden om vergunninghouders in een hoog tempo te huisvesten. Voor sommigen kan dat een definitieve plek zijn, anderen kunnen ook te maken krijgen met een tijdelijke situatie, maar zij blijven in ieder geval wel in de regio. Wij bieden hen hierdoor perspectief op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs en werkgelegenheid en zo zorgen we voor een goede integratie in de samenleving in de Leidse regio. Indien landelijk de nood zeer hoog is en er tijdelijk, bijvoorbeeld voor 72 uur, noodopvangplekken nodig zijn voor nieuwe asielzoekers dan zoeken de vijf gemeentes gezamenlijk naar een oplossing.

Brief aan de raad inzake planning Tussenevaluatie sportnota 15.0865

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad met een brief te informeren over het proces en de planning van de tussenevaluatie van de Sportnota `Verleiden tot bewegen'. Ook wordt de raad geinformeerd over de onderzoeken die momenteel uitgevoerd worden naar de ijshal en Topsporthal.

Schriftelijke vragen

Overzicht van de beantwoording schriftelijke vragen die naar aanleiding van artikel 43, lid4 van het Reglement van Orde aan het college van burgemeester en wethouders zijn gesteld:

* Beantwoording schriftelijke vragen raadslid K. de Vries (CDA), ingekomen 27 augustus 2015, inzake schoolzwemmen 15.0861

* Beantwoording schriftelijke vragen raadslid R. Schalkwijk (PvdA) ingekomen 26 augustus 2015, inzake `De scholen zijn weer begonnen!' 15.0862