Donorweek: 12 tot 18 oktober


Gepubliceerd op: 7 oktober 2015
De Donorweek is dit jaar van maandag 12 oktober tot en met zondag 18 oktober. Orgaan- en weefseldonatie staat deze week in het middelpunt van de belangstelling.

Donor Ja of Nee

Een belangrijk doel is mensen te stimuleren hun keuze - Donor Ja of Nee - vast te leggen in het Donorregister. Er staan nu ruim 5,8 miljoen mensen in Nederland geregistreerd in het Donorregister; meer dan 60% van hen zegt Ja tegen donatie. Dat is goed nieuws, maar er zijn meer orgaandonoren
nodig. De Donorweek is onderdeel van de campagne Nederland zegt Ja en wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Het is een gezamenlijk initiatief van diverse gezondheidsfondsen en patientenverenigingen, de Nederlandse Transplantatie Stichting en het ministerie van VWS.

Foto onder: Richard Massee, woonachtig in Amstelveen, staat zelf al twee jaar op de wachtlijst voor een harttransplantatie. Hij overhandigde wethouder Herbert Raat (gezondheidszorg) folders en inschrijfformulieren voor de donorweek. Het materiaal is vanaf heden verkrijgbaar in het raadhuis.

Op Dichtbij.nl kunt u een interview lezen met de heer Massee.
Donorweek

Meer informatie

Meer informatie over de donorweek en donorregistratie vindt u op www.jaofnee.nl. Ook is er informatiemateriaal verkrijgbaar op het raadhuis.

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl