In gesprek over toekomst Wijdemeren


Wat is nou echt belangrijk voor een goede toekomst voor Wijdemeren? Hoe kunnen we een sterke en daadkrachtige gemeente blijven waar het prettig wonen, werken en recreeren is? Kan dat zelfstandig? Moeten we intensiever samenwerken met andere gemeenten of is fusie de beste oplossing?
Als u bent ingeloot, ontvangt u deze week de uitnodiging. Bevestig dan snel uw deelname, want er is maar plek voor honderd inwoners per dorp!
Als u bent ingeloot, ontvangt u deze week de uitnodiging. Bevestig dan snel uw deelname, want er is maar plek voor honderd inwoners per dorp!

Voordat de gemeenteraad een besluit neemt, willen we weten wat u als inwoner echt belangrijk vindt voor de toekomst. Daarom organiseert de gemeente dit najaar vier keer een zogenoemde Dorpen 100. Via loting nodigen we inwoners per dorp uit op zaterdag 31 oktober of 7 november actief in gesprek
te gaan. Als u bent ingeloot, ontvangt u deze week de uitnodiging op de deurmat. Volg de instructies op de uitnodiging om uzelf op te geven. Wees er wel snel bij, want er kunnen honderd inwoners per dorp meedoen.

Honderd inwoners aan het woord

Door de loting hopen we op een gemeleerd gezelschap van jong en oud, mannen en vrouwen, inwoners van het eerste uur en nieuwe inwoners. De nadruk van de Dorpen 100 ligt op het voeren van open gesprekken in kleine groepjes. We zoeken naar wat ons bindt en naar sterke ideeen die we op korte
termijn al kunnen realiseren.

Geinspireerd op G1000

De Dorpen 100 is geinspireerd op de G1000, zoals die in diverse plaatsen in Nederland en Belgie in verschillende vormen al plaatsvond. Bij een G1000 heeft iedereen evenveel kans om mee te doen. De nadruk ligt niet op discussie. Je hoeft het niet met andermans ideeen eens te zijn om een open
gesprek aan te gaan. Het gaat om het in beeld brengen van ideeen, denk- en doekracht en expertises die we kunnen inzetten voor een sterk Wijdemeren.