Een adviescommissie Detailhandel voor stadsregio en zuidelijk deel v..


07 oktober 2015 - Nieuwsartikel

Op 7 oktober is de nieuwe Adviescommissie Detailhandel Noord-Holland Zuid (ADZ) voor het eerst bij elkaar gekomen in Haarlem.

Voorheen waren er meerdere adviescommissies in dit gebied. Door deze commissies samen te voegen tot een adviescommissie, de ADZ, kan er efficienter advies worden gegeven.

Gedeputeerde Economische Zaken Jaap Bond: "Voor een gezonde detailhandel is het noodzakelijk om initiatieven regionaal af te stemmen. Een adviescommissie kan daarin slagvaardiger optreden."

Dennis Straat, portefeuillehouder EZ van de Stadsregio Amsterdam: "Voor gemeenten zijn goede detailhandelsvoorzieningen van cruciaal belang. Maar niet alles kan overal, dus afstemmen van de ontwikkelingen op regionale schaal is en blijft noodzakelijk."

De ADZ adviseert gemeenten, projectontwikkelaars en andere direct betrokkenen over ruimtelijke detailhandelsplannen. Binnen de commissie is een evenwichtige verdeling tussen expertise op het economisch en het ruimtelijk terrein.

De ADZ is bereikbaar via info@cie-adz.nl en 020-2551939.

De adviescommissie detailhandel

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel