Onderzoek effecten traces A8-A9 op Stelling van Amsterdam


07 oktober 2015 - Nieuwsartikel

In de planstudie van de Verbinding A8-A9 worden zeven alternatieve traces onderzocht om te komen tot een voorstel voor een voorkeursalternatief.

Omdat de zeven traces in het gebied van het UNESCO werelderfgoed Stelling van Amsterdam liggen, is ook een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijke effecten ervan op de Stelling, een zogenaamde Heritage Impact Assessment (HIA). Met een HIA worden de effecten beoordeeld van nieuwe ontwikkelingen
op de unieke waarden van het werelderfgoed. De HIA A8-A9 is inmiddels afgerond. Ook heeft het ministerie van I&M een HIA laten uitvoeren voor de locatie Opstelterrein N203. Voor beide HIA's is eenzelfde werkwijze gehanteerd en beide projecten zijn ook in hun samenhang beoordeeld.
De HIA's worden binnenkort, met tussenkomst van het ministerie van OCW, aangeboden aan de UNESCO. Zodra dat heeft plaatsgevonden zullen de documenten op deze site beschikbaar komen.
Het advies van UNESCO, wat betreft de verbinding A8-A9, wordt door Gedeputeerde Staten meegenomen bij het besluit in 2016 over een voorkeursalternatief voor de verbinding A8-A9.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel