9 oktober: de Dag van de Duurzaamheid


07 oktober 2015 - Nieuwsartikel

Op vrijdag 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, vinden door heel Nederland honderden duurzame activiteiten plaats. Ook Noord-Holland staat bol van de goede initiatieven.

Zo wordt onder andere een energieleverende woning in Wormerveer geopend. Gedeputeerde Ralph de Vries is daarbij aanwezig.

Ralph de Vries: "De gebouwde omgeving is goed voor 40 procent van het energieverbruik in Nederland. Duurzaam bouwen en renoveren zijn belangrijke thema's. Ook voor de provincie Noord-Holland! Het gaat dan niet alleen om woningen maar ook om bijvoorbeeld monumenten en industrieel erfgoed."

Energietransitie

De komende maanden gaat de provicie aan de slag om een Beleidsagenda Energietransitie te maken. "Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners in het werkveld. Waar we de afgelopen jaren onze aandacht hebben gericht op economische ontwikkeling zullen we ons ook richten op het
versnellen van de energietransitie: meters maken!"

Om de kosten voor deze vergaande verduurzaming te verlagen heeft de provincie al een regeling Duurzaam renoveren Noord-Holland. Deze regeling biedt ruimte voor een vergaande verduurzaming van circa 50 koop- en circa 50 huurwoningen.

Bekijk alle activiteiten in Noord-Holland.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel