Verkiezing Leraar van het Jaar tijdens het Lerarencongres

Verkiezing Leraar van het Jaar tijdens het Lerarencongres + lancering LerarenOntwikkelFonds (LOF).

Utrecht, donderdag 01.10.2015 - Woensdag 7 oktober aanstaande maakt minister Bussemaker van Onderwijs tijdens een spetterende finale bekend wie uiteindelijk Leraar van het Jaar wordt. De Finale begint om 15.00 uur. Eerder op de dag houden de 12 genomineerden nog een pitch, om het publiek te overtuigen waarom juist zij de geschikte finalist zijn. Er wordt een Leraar van het Jaar gekozen voor het primair -, speciaal (voortgezet) -, voortgezet - en middelbaar beroeps onderwijs.

De Leraren van het Jaar zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep binnen hun eigen sector. Zij krijgen een podium om hun inspiratie, innovatie en passie uit te dragen en te delen met de rest van (lesgevend) Nederland. De finalisten hebben in meerdere voorrondes zo’n 1000 medekandidaten achter zich gelaten. Kandidaten zijn door collega’s, ouders en/of leerlingen opgegeven.

Eerder op de dag, tijdens de plenaire opening van het Lerarencongres om 10.00 uur, lanceert staatssecretaris Dekker van OCW het LerarenOntwikkelFonds (LOF). Het LOF stelt individuele PO- en VO-leraren in staat op eigen initiatief en naar eigen inzicht vorm te geven aan de versterking van hun professioneel handelen en het verbeteren van het onderwijs. Door middel van financiële support, leerbijeenkomsten, een netwerk van onderwijsvernieuwers en coaching ondersteunt het fonds innovatieve initiatieven van leraren.

Op het Lerarencongres 2015 treffen 1.500 leraren elkaar om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. In ruim 100 workshops, presentaties en lezingen komen actuele onderwijsthema’s aan bod zoals professionele ontwikkeling, lerarenregister, starters, peer review, werkdruk en Leraar2032. De leraren en leerlingen van het Koning Willem I College werken in het kader van hun lesprogramma’s in diverse functies aan het congres mee.

Het Lerarencongres vindt plaats op woensdag 7 oktober 2015 op het Koning Willem 1 College (KW1), Vlijmenseweg 2 , Den Bosch. Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Meer informatie staat in de Festivalkrant op www.onderwijscooperatie.nl .