AOb in actie voor betere cao's II

Onderwijs verdient iets beters dan het huidige overheidsakkoord, vindt de Algemene Onderwijsbond. Want er is iets raars aan de hand. U krijgt volgens het kabinet meer loon, maar minder pensioen. En ook al lag er al een sociaal akkoord met de vakbeweging, deze zomer vergat het kabinet opeens die oude afspraken.

In het overheidsakkoord zitten geen maatregelen over het verminderen van flexwerk en in stand houden van het derde jaar ww na ontslag. Bovendien moet de geboden loonruimte nog worden vertaald in cao's, dus kunnen de onderwijswerkgevers aanvullende eisen stellen. Onzeker is bovendien of het ABP niet gedwongen wordt tot premieverhoging en zo het loonbod tegen kan vallen.

Dat knelt allemaal. In de cao-overleggen die nu plaats vinden, wil de AOb daarom dat er behalve een loonbod ook afspraken op tafel komen die een verbetering van de positie van het onderwijspersoneel betekenen. Onderwijs verdient beter!

Alle AOb-leden ontvangen deze week de tweede actiekrant. Over de achterstand van de onderwijssalarissen en het overheidsakkoord en de cao-onderhandelingen in het onderwijs. Lees snel de actiekrant hieronder of download het PDF-bestand. `