Uitslag verkiezing Leraren van het Jaar 2015

Persbericht

7 oktober 2015

Dit zijn ze, de vier Leraren van het Jaar 2015:

Rachel Baan, Wouter Siebers, Lonneke Thijs en Diederick de Vries Onder luid applaus van hun leerlingen en collega’s namen de vier winnaars vanmiddag hun trofee in ontvangst uit handen van minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De winnaars zijn allemaal geweldig in hun vak en gaan het komend jaar op pad als ambassadeur van het onderwijs.

https://www.onderwijscooperatie.nl/wp-content/uploads/150921-RachelBaan.jpg

VO - Rachel Baan, Insula College (Dordrecht)

Rachel is een onuitputtelijke bron van energie die bevlogen les geeft. Ze heeft een lesmethode Wiskunde voor het VMBO ontwikkeld en ontwerpt lesmateriaal voor Techniek, Natuurkunde en Informatica. Zij gelooft in het belang van het stellen van haalbare doelen en in het leren op basis van ervaring. De docent is de coach. Haar kernwoorden zijn: plezier, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Een leerling zien groeien of een leerling die leert door zelf te ontdekken, daar geniet Rachel van.

https://www.onderwijscooperatie.nl/wp-content/uploads/150921-WouterSiebers.jpg

PO - Wouter Siebers, Michaëlschool (Amersfoort)

“Leren kan een feest zijn voor iedereen, als het past”, aldus Wouter. Hij is enthousiast en vindt het beroep van leraar fantastisch. Wouter pakt en creëert kansen op zoek naar gezamenlijkheid. Ook heeft hij een duidelijke visie op onderwijs en op het belang van het sociaal emotioneel leren. Bovendien reflecteert deze leraar voortdurend en hij stelt zich ieder jaar een nieuw leerdoel, dat hij weet uit te dragen op het niveau van de klas, school en stichting

https://www.onderwijscooperatie.nl/wp-content/uploads/150921-LonnekeThijs.jpgSO - Lonneke Thijs, Mulock Houwer, cluster 4 (Amersfoort)

Deze nieuwe Leraar van het Jaar 2015 SO heeft een brede ervaring en benadert leerlingen positief, gerelateerd aan hun onderwijsbehoefte en persoonlijke ontwikkeling. “Gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig”, is haar motto. Lonneke heeft twee masters gehaald, coacht collega’s en maakt zich sterk voor de startende leraar. Ze vindt het belangrijk dat leerlingen met plezier naar school gaan en van daaruit tot leren komen.

https://www.onderwijscooperatie.nl/wp-content/uploads/150921-DiederickdeVries.jpg

MBO - Diederick de Vries, Drenthe College (Assen)

Diederick is ondernemend en weet studenten in hun kracht te krijgen, te ondersteunen op hun ontdekkingsreis, in wie ze zijn, wat hun talenten zijn en waar hun hart ligt. Hij vindt het een voorrecht om met deze groep te werken, want het mbo is de kern van de economie. Uit nevenactiviteiten heeft deze docent een groot en relevant netwerk opgebouwd, dat hij niet alleen gebruikt voor zijn eigen opleidingsrichting, maar ook voor andere sectoren binnen de school. Zijn motto is: “Word de beste versie van jezelf.”

De verkiezing Leraar van het Jaar wordt sinds 1999 georganiseerd door de Onderwijscoöperatie. De Leraren van het Jaar zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep binnen hun eigen sector. Zij krijgen een podium om hun inspiratie, innovatie en passie uit te dragen en te delen met de rest van (lesgevend) Nederland. De finalisten hebben in meerdere voorrondes zo’n 1000 medekandidaten achter zich gelaten. Kandidaten zijn door collega’s, ouders en/of leerlingen opgegeven.