Afvalpolitie controleert inhoud containers


Afvalpolitie controleert inhoud containers

Op dit moment wordt in Albrandswaard 56% van al het afval gescheiden. Staatssecretaris Mansveld wil dat we in 2020 75% van het huishoudelijk afval gescheiden inzamelen. Om dit percentage te behalen hebben we de hulp van de `afvalpolitie' ingeroepen, want goed afval scheiden kan soms best
lastig zijn.

Afvalpolitie

De afvalpolitie controleert de inhoud van uw grijze container. De medewerker die de afvalcheck uitvoert doet dit uiteraard heel discreet. Deelname is geheel op vrijwillige basis. Is de afvalscheiding prima in orde, dan ontvangt u als beloning EUR 10,-.

Groene kaart voor `prima afvalscheiding'

Bij controles van de afvalpolitie blijkt echter dat er nog veel bruikbaar afval (grondstoffen) in de grijze bak verdwijnt. De tientjes blijven dan helaas op zak. De meeste deelnemers aan de afvalcheck ontvangen een gele kaart. Een gele kaart betekent dat er wel afval gescheiden wordt, maar nog
niet goed genoeg. Ziet de afvalpolitie in de grijze container haast geen glas, textiel, papier, plastic, blik, drankenkartons of gft/keukenafval meer? Dan krijgt u een groene kaart voor `prima afvalscheiding' en ontvangt u EUR 10,-.

Doe mee met de afvalcheck

Doe gerust mee als de afvalpolitie de volgende keer bij uw aanbelt. De meeste deelnemers vinden het reuze interessant om te weten hoe goed ze nu eigenlijk hun afval scheiden. Daarnaast kunt u met al uw afvalvragen bij de afvalpolitie terecht en hebben ze altijd wel een handige tip voor u.

Schematische voorstelling inhoud slecht gescheiden grijze container zoals de afvalpolitie die tegenkomt bij controles