Voortgang Activiteitenzone Giessenburg


Home > Actueel > Nieuws > Voortgang Activiteitenzone Giessenburg

Verder met bijgestelde plannen voor realisatie sporthal in Giessenburg

Het college van b&w heeft samen met de dorpsraad en betrokken verenigingen de haalbaarheid onderzocht van de Activiteitenzone waarin de maatschappelijke en commerciele activiteiten maximaal gebundeld worden. Het college zal op basis van dit onderzoek aan de raad voorstellen toe te werken naar
een plan voor een nieuwe sporthal in combinatie met andere maatschappelijke voorzieningen. De commerciele onderdelen van Plan Doet maken van dit plan geen deel meer uit.

Voorstel aan de raad

Voor de gemeente Giessenlanden geldt nog altijd dat de bouw van een sporthal prioriteit heeft. Het college beseft terdege het belang van de voortgang van de verdere uitwerking van een plan zonder de eerder genoemde commerciele onderdelen. Het college zal de raad daarom voorstellen om samen met
de dorpsraad en betrokken verenigingen toe te werken naar een plan voor een nieuwe sporthal in combinatie met andere maatschappelijke voorzieningen.

Plan Doet

Eind september heeft de initiatiefnemer van Plan Doet de haalbaarheid van de commerciele onderdelen van dit plan met de gemeente besproken. Het college concludeert nu dat er geen concreet plan ligt dat realiseerbaar is, voldoende onderbouwd is en meerwaarde oplevert voor de activiteitenzone.
Het ontwikkelen van Plan Doet zou overigens vereisen dat de gemeente als (mede)financier zou optreden. Het college vindt deze rol van (mede)financier principieel niet passen bij de gemeente.

Initiatiefplan Dorpsraad Giessenburg

De gemeenteraad gaf in april opdracht het door de dorpsraad Giessenburg voorgestelde initiatiefplan voor de ontwikkeling van de Activiteitenzone aan de Kerkweg verder uit te werken. Naast de bundeling van maatschappelijke activiteiten behelst het initiatiefplan ook een marktinitiatief, beter
bekend onder de naam `Plan Doet'. Plan Doet omvat een hotel, wellness, restaurant, sportfaciliteiten en een relatie met het zwembad De Doetse Kom.