Nieuwe kunstexpositie in gemeentehuis


Home > Publicaties > Nieuwsberichten

Nieuwe kunstexpositie in gemeentehuis

Vanaf donderdag 15 oktober is een nieuwe kunstexpositie te bezichtigen in het gemeentehuis van Rijnwaarden te Lobith. Jan van den Boom exposeert er zijn werk tot en met 17 december 2015. De kunstcommissie is verheugd in deze expositie weer het werk van een lokale kunstenaar te kunnen laten
zien. Het werk van Jan van den Boom krijgt steeds meer aandacht en een logische volgende stap is om het werk voor een breed publiek te exposeren.

Jan van den Boom (1948) is geboren in Zevenaar, maar woont al jaren in de gemeente Rijnwaarden. Tot aan zijn pensionering was hij in dienst van de gemeente.

Jan is vanaf 2000 actief als beeldhouwer in steen en hout. Jan is autodidact. Hij vond ooit een stuk hout tijdens een van zijn wandelingen langs de rivier en is dat vervolgens gaan beschilderen. Sindsdien is hij door het "kunstvirus" besmet en beschildert hij grote stukken hardhout met een
breed pallet aan kleuren. Na verloop van tijd is hij ook doeken gaan schilderen. Deze doeken kenmerken zich door expressieve kleurstellingen. Daarnaast verwerkt Jan in zijn doeken vele natuurlijke basismaterialen.

Bezichtiging van de expositie is mogelijk tijdens kantooruren van het gemeentehuis.