Ondersteuning vluchtelingen


Het vraagstuk van de opvang van asielzoekers heeft op dit moment de volle aandacht van het college en ook binnen de raadsfracties wordt erover gesproken. Het college van B&W van Naarden zet zich samen met andere gemeenten en de provincie in om ook in onze regio asielzoekers op te vangen. Er
wordt gewerkt aan een gezamenlijke, regiobrede aanpak.

Nieuws

Overzicht van alle op onze website geplaatste nieuwsberichten over de opvang van vluchtelingen.

* Samen in actie voor vluchtelingen (6-10-2015)
* Tussenstand opvang asielzoekers in regio Gooi en Vechtstreek (30-09-2015)

Wat kan ik zelf doen?

Wilt u weten wat u zelf kunt doen om vluchtelingen te ondersteunen? Onderstaande organisaties geven u meer informatie:

* www.vluchtelingenwerk.nl/middennederland: Vluchtelingenwerk verzorgt onder meer begeleiding van asielzoekers, zorg voor educatie en belangenbehartiging.
* www.ikwilietsdoenvooreenvluchteling.nl: Een overzicht van initiatieven die iets doen voor vluchtelingen, van spullen doneren tot opvang bieden.
* www.vgenv.nl/: Vluchtelingenwerkgroep Gooi en Vechtstreek, zich in voor de begeleiding van vluchtelingen in Hilversum, Bussum, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren.
* Ready2help: Hier kunt u zich aanmelden als u wilt helpen in de opvangcentra. Hebt u een EHBO-diploma? Neemt u dan contact op met vrijwilligerswerkgooienvechtstreek@rodekruis.nl.
* www.coa.nl: Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en uitstroom van asielzoekers in Nederland. Op de website vindt u informatie over het werk van het COA en wat u kunt doen als u zelf opvang wilt bieden.